Wider Security Network
  • Wise
  • TAPAHTUMAT
  • JULKAISUT
  • Mentorointi
  • Mielipiteitä
    • Kannanotot
    • Blogit
    • Artikkelit
  • Yhteystiedot
  • In English

Tervetuloa mukaan

WISE tarjoaa laajan ja inhimillisen turvallisuuden koulutusta taustatahojensa työntekijöille ja muille asiantuntijoille. Korkeatasoisen koulutuksen lisäksi WISE järjestää vuosittain
asiantuntijaseminaareja eri aihepiireistä.


WISE edistää koulutus- ja seminaaritoiminnallaan turvallisuuspoliittista keskustelua nostaen esiin turvallisuuden eri teemoja ja ulottuvuuksia. WISEn koulutus- ja seminaaritoimintaan kuuluu sekä vuosittain järjestettäviä, säännöllisiä tapahtumia kuin myös eri aihepiireihin sidottavia yksittäisiä hankkeita.

UHKAAKO ILMASTONMUUTOS TURVALLISUUTTAMME?

20/5/2019

 
Picture
WISE mukana Maailma kylässä -festivaalissa Helsingissä 25.-26.5.2019

KESKUSTELUTILAISUUS 25.5. KELLO 17.45-18.15 TAIGA-LAVALLA
​(KANSALLISTEATTERIN LAVAKLUBI)

Ilmastonmuutoksen vaikutukset turvallisuuteen ovat pikkuhiljaa nousemassa poliittiseen keskusteluun. Ensimmäisenä ja vakavimmin ilmastonmuutos iskee jo valmiiksi ongelmallisille alueille, mutta myöskään Suomi ei ole ilmiön vaikutuspiirin ulkopuolella. Miten ilmastonmuutokseen tulisi suhtautua turvallisuusuhkana? Miten voimme edistää ilmastoturvallisuutta kaikista konfliktiherkimmillä ja suurimman uhkan alla olevilla alueilla? Entä kansallisesti?


WISEn keskustelutilaisuudessa Maailma kylässä -festivaalilla mukana ilmastoturvallisuustutkija Emma Hakala Ulkopoliittisesta instituutista ja vaikuttamistyön asiantuntija Tapio Laakso Pelastakaa Lapsista. Keskustelun juontaa WISEn toiminnanjohtaja Anne Palm.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Emma Hakala kirjoitti WISElle artikkelin ilmastoturvallisuudesta. 

Maailma kylässä -festivaalin koko ohjelma löytyy tästä. Lähes kaikki jäsenjärjestömme ja puolueemme esittelevät toimintaansa festivaalilla.
​

euroopan turvallisuus - mihin olemme menossa?

25/2/2019

 
Picture

EU:n yhteinen turvallisuus- ja puolustuspolitiikka ja yhtenäisyys? Brexit? Trumpin ja Putinin valtapolitiikka? Pakolaiset? PESCO? Keskimatkan ohjukset? Rauha? Itämeri? Kyber- ja hybridiuhat? Inhimillinen turvallisuus? Ilmastonmuutos? Saksan ja Ranskan yhteistyö? Suomi???

Huhtikuun eduskuntavaalien ja toukokuun Euroopan parlamenttivaalien alla keskustellaan paljon myös turvallisuuteen liittyvistä kysymyksistä niin meillä Suomessa kuin koko Euroopassa. Mikä uhkaa Eurooppaa ja olemmeko valmistautuneet erilaisten uhkien torjumiseen? Onko EU hajalla ja monenkeskinen yhteistyö vaarassa? Miten Suomi voi vahvistaa omaa turvallisuuttaan?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin yritämme löytää vastauksia ja mielipiteitä WISEn Euroopan turvallisuutta käsittelevässä seminaarissa 19.3. Eurooppasalissa Helsingissä.

EUROOPAN TURVALLISUUS – MIHIN OLEMME MENOSSA?
Seminaari 19.3.2019 kello 13:30 – 17:00 Eurooppasali, Malminkatu 16, Helsinki
 
Ohjelma
13:30            Seminaarin avaus
                      WISEn varapuheenjohtaja, kansanedustaja Eva Biaudet
13:45            Eurooppa kiristyvän suurvaltapolitiikan puristuksessa
                      Tutkija Matti Pesu, Ulkopoliittinen instituutti
14:15            Keskustelu
14:45            Kahvitauko
15:15            Paneelikeskustelu:
                      Eurooppalaisen turvallisuuden haasteet ja yhteistyön mahdollisuudet
                      Puheenjohtaja Johanna Kelhu, Sadankomitea          
                      Sotilasprofessori Jyri Raitasalo, Maanpuolustuskorkeakoulu
                      Kansanedustaja Erkki Tuomioja, Ulkoasiainvaliokunnan jäsen
                      Moderaattorina toiminnanjohtaja Anne Palm, WISE
16:45            Seminaarin päätös
                      Puheenjohtaja Tarja Kantola, WISE

Seminaariin ilmoittautuminen 14.3. mennessä vieressä oikealla olevasta laatikosta.

WISEn toimintaa 2019

21/1/2019

 
Picture


WISEn tämän vuoden toiminnan kärjessä on kolme aihealuetta:

#wisevaikuttaa

WISE seuraa aktiivisesti kevään sekä eduskuntavaaleja että Euroopan parlamentin vaaleja ja edistää keskusteluissa laajan turvallisuuden kannalta merkittäviä teemoja.

Yhtä lailla WISE toimii aktiivisesti heinäkuussa käynnistyvän Suomen puolivuotisen EU-puheenjohtajuuden aikana tuomalla esiin yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan sekä yhteisen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan keskusteluissa omia näkökulmiaan kokonaisvaltaisesta kriisinhallinnasta ja inhimillisestä turvallisuudesta.

Pyrimme myös kotisivumme ja somen kautta vaikuttamaan keskustelun lisäämiseen turvallisuuteen liittyvistä asioista tarjoamalla kanavan nuorten (ja muidenkin) tutkijoiden ja kirjoittajien artikkeleiden julkaisemiseen. Sivullamme aloittavat myös vakituiset kolumnistit.

#wisekouluttaa

WISEn koulutuksen lippulaiva, kaksipäiväinen Turvallisuuspoliittinen akatemia, järjestetään taas lokakuussa. Akatemiaan pyritään aina saamaan alan huippunimiä puhumaan laajan turvallisuuden aiheista. Ensi vuonna akatemian yleisteemana on laaja turvallisuus, tarkoituksena on keskustella turvallisuuteemme vaikuttavista niin ulkoisista kuin sisäisistä asioista.

WISE järjestää läpi vuoden myös muita korkeatasoisia koulutustapahtumia ja seminaareja, joissa nostetaan esiin ajankohtaisia aiheita. Esimerkkeinä näistä keväällä ETYJ-seminaari Euroopan turvallisuudesta ja syksyllä perinteinen kokonaisvaltaisen kriisinhallinnan seminaari yhdessä Kriisinhallintakeskuksen ja Puolustusvoimien kansainvälisen keskuksen kanssa.

#wisementoroi

WISE käynnistää syksyllä 2019 kolmannen vuosikurssin erittäin suositussa Rauhan uralle -mentorointiohjelmassa. Lukuvuoden kestävässä ohjelmassa siviilikriisinhallinnan ja rauhanvälityksen alan kokeneet ammattilaiset mentoroivat 20 kokonaisvaltaisen kriisinhallinnan alasta kiinnostunutta osallistujaa. Haku ohjelmaan käynnistyy huhtikuussa.

Mentorointiohjelman tavoitteena on syventää nuorten asiantuntijoiden osaamista kokonaisvaltaisen kriisinhallinnan eri osa-alueista, kuten siviilikriisinhallinnasta, rauhanrakentamisesta ja humanitaarisesta toiminnasta sekä jakaa alan asiantuntijoiden tieto-taitoa ja erityisesti kenttäkokemuksia eteenpäin. Ohjelma tukee mentoroitavien mahdollisuuksia kiinnittyä työelämään ja lisää nuorten vaikutusmahdollisuuksia rauhan ja turvallisuuden alalla.  
Mentoreille mentorointiohjelma tarjoaa väylän keskustella nuorten kanssa, saada uusia ideoita ja näkökulmia omaan työhönsä sekä sitä kautta alan kehittämiseen. Mentoriparien ja mentorointiryhmän yhteiset keskustelut tarjoavat tuoreita ajatuksia kriisinhallinnan ja rauhanvälityksen monipuoliseen kehittämiseen.

WISEn mentorointiohjelman jälkeen ohjelmaan osallistujille tarjotaan mahdollisuus osallistua mentoroinnin alumnitoimintaan. 

***
Lisää tietoa WISEn tulevista tapahtumista löydät jatkossa tältä sivulta!
​

ETYJ-SEMINAARI: monenkeskisen yhteistyön merkitys ja haasteet

23/11/2018

 
Picture















Photo credits: OSCE/Evgeniy Maloletka

ETYJIN PÄÄSIHTEERI TULOSSA PUHUMAAN WISEN SEMINAARIIN!

WISE järjestää vuosittaisen Etyj-seminaarin 23.11. klo 9-11.
 
Seminaarin teemana tänä vuonna ovat kansainväliseen sopimusjärjestelmään ja yhteistyöhön kohdistuvat haasteet ja tulevaisuuden näkymät. Erityispainopiste on Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestössä Etyjissä, jonka pääsihteeri, suurlähettiläs Thomas Greminger on seminaarimme pääpuhuja.
 
Seminaarin avaa WISEn hallituksen jäsen, kansanedustaja Aila Paloniemi, joka toimii Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskunnan puheenjohtajana. Pääsihteeri Gremingerin puheenvuoron jälkeen puheenvuoron käyttää dosentti Hanna Ojanen ja seminaarin päättää suurlähettiläs Antti Turunen ulkoministeriöstä. Seminaari on englanninkielinen. Seminaarin alussa tarjoamme kahvia ja pientä syötävää.

Seminaariin vaaditaan ennakkoilmoittautumista. Paikkoja on vielä vapaana joitakin. Jos olet kiinnostunut osallistumaan, ota yhteyttä Johannaan, johanna.korhonen@widersecurity.fi.

Turvallisuuspoliittinen akatemia 2018

11/10/2018

 
Turvallisuuspoliittinen akatemia 2018 järjestettiin 11.-12.10. Kulttuurikeskus Sofiassa. Nelisenkymmentä osanottajaa työskenteli kaksi päivää pohdiskellen kokonaisvaltaisen kriisinhallinnan tulevaisuutta ja haasteita. Lämmin kiitos kaikille puhujille ja osanottajille!
​

Picture

​WISE järjestää vuosittain korkeatasoisen Turvallisuuspoliittisen akatemian, jossa kriisinhallinnan, rauhanrakentamisen ja turvallisuuspolitiikan asiantuntijat kertovat alansa viimeisimmistä trendeistä. Tänä vuonna akatemia järjestetään 11.-12.10. Kulttuurikeskus Sofiassa Helsingin Vuosaaressa.

Ohjelma     
 
Torstai 11.10.2018
Kokonaisvaltaisen kriisinhallinnan viitekehys ja toimintaympäristö

09.30             Saapuminen paikalle ja aamukahvi
10.00             Turvallisuuspoliittisen akatemian avaus ja osanottajien esittäytyminen
                       Anne Palm, toiminnanjohtaja, WISE
11.00             Kokonaisvaltainen kriisinhallinta: kuka tekee mitä ja milloin?
                       Kalle Liesinen, kriisinhallinnan asiantuntija
12.30             Lounas
13.30             Kriisinhallinnan haasteet 2035
                       Olli Ruohomäki, kehityspolitiikan neuvonantaja, UM
14.30             Iltapäiväkahvi
14.45             Näkökohtia kokonaisvaltaisen kriisinhallinnan toimintaympäristön
                   tulevaisuudesta
                       Pekka Reinikainen, kv.avustustoiminnan vaik.työn ja viestinnän suunnittelija, SPR
16.00             Kokemuksia Kosovon rauhanprosessista
                       Päivi Nikander, kriisinhallinnan asiantuntija
16.30             Kokemuksia kriisinhallinnan Viking-harjoituksesta
                       Juha Kilpiä, kenraalimajuri (evp)
17.00             Ensimmäisen päivän päätös
 
Perjantai 12.10.2018
Katse tulevaisuuteen

09.30             Rauhanrakentamisen haasteet Ukrainassa ja Syyriassa
                       Riina Isotalo, Syyrian rauhanhankkeen johtava asiantuntija, Lähetysseura
10.30             Aamupäiväkahvi
11.00             Siviilikriisinhallinnan tulevaisuus
                       Jyrki Ruohomäki, kehityspäällikkö, Kriisinhallintakeskus
12.00             Lounas
13.00             UNTIL rauhan ja turvallisuuden innovaatioita kehittämässä
                   Marketta Gland, johtaja, UNTIL
14.00             Rauhanrakentamisen tulevaisuus
                       Maria Mekri, toiminnanjohtaja, SaferGlobe                
15.00             Iltapäiväkahvi ja todistusten jakaminen
15.30             Akatemian päätös 
                   
Tarja Kantola, puheenjohtaja, WISE
                      

Mentorointiohjelma

17/9/2018

 
Picture
WISEn kokonaisvaltaisen kriisinhallinnan mentorointiohjelma alkaa
WISEn vuosi sitten käynnistämä erittäin suosittu mentorointiohjelman toinen vuosikurssi aloittaa työnsä 17.9.

Lähes 100 hakijan joukosta valittu 20 hengen joukko aktoreita osallistuu lukuvuoden aikana kuuteen WISEn järjestämään yhteisseminaariin ja rakentaa kahdenkeskisen mentorointisuhteen omaan mentoriinsa. Tänä vuonna mentoroimassa on 10 erittäin kovatasoista ja kokenutta mentoria.

KRIISINHALLINNAN UUDET HAASTEET

12/9/2018

 
Picture
KRIISINHALLINNAN UUDET HAASTEET:
Lasten ja nuorten suojeleminen sekä toimintaympäristön muutokset 


Laajan turvallisuuden verkosto WISE ja Kokonaisvaltaisen kriisinhallinnan osaamiskeskus (Kriisinhallintakeskus CMC Finland ja Puolustusvoimien kansainvälinen keskus FINCENT) järjestävät perinteisen vuosittaisen kokonaisvaltaista kriisinhallintaa käsittelevän seminaarin. Tänä vuonna pohditaan kahta teemaa, jotka vaikuttavat myös kriisinhallintaan. Seminaarin ensimmäinen osa tarkastelee lasten ja nuorten asemaa konflikteissa ja heidän suojelemistaan. Toinen osa nostaa esiin kokonaisvaltaisen kriisinhallinnan toimintaympäristön muutoksia, mm. ilmastonmuutoksen, köyhyyden, pakolaisuuden, väkivaltakierteiden, ongelmien kasautumisen aiheuttamat seuraukset. 

  • Aika: Keskiviikko 12.9.2017 kello 13-17 
  • Paikka: Kansallismuseon auditorio, Helsinki 
  • Osallistujat: Kriisinhallinnan asiantuntijat ja muut kiinnostuneet
  • Ilmoittautumiset 10.9. mennessä lomakkeella

Ohjelma 
13:00 Seminaarin avaus 
- Anne Palm, toiminnanjohtaja, WISE 
13:10 Lasten ja nuorten asema konflikteissa ja heidän huomioimisensa kriisinhallinnassa 
- Tapio Laakso, vaikuttamistyön asiantuntija, Pelastakaa Lapset
- Virpi Levomaa, erikoissuunnittelija, FINCENT 
14:00 Keskustelu 
14:30 Kahvitauko 
15:00 Näkökohtia kokonaisvaltaisen kriisinhallinnan toimintaympäristön muutoksista 
- Pekka Reinikainen, kansainvälisen avustustoiminnan vaikuttamistyön ja viestinnän suunnittelija, Suomen Punainen Risti 
- Kirsi Henriksson, johtaja, Kriisinhallintakeskus CMC 
16:00 Keskustelu 
16:30 Ajankohtainen katsaus Kriisinhallintakeskuksen nykytilanteeseen ja tulevaisuuteen 
- Kirsi Henriksson, johtaja, Kriisinhallintakeskus CMC 
​- Minna Hulkkonen, neuvotteleva virkamies, sisäministeriö
16:45 Seminaarin päätös 
- Jukka-Pekka Schroderus, komentaja, johtaja, FINCENT
Forward>>

      Ilmoittaudu  mukaan

    Lähetä

    Lajittele

    All
    Muut
    Seminaari

    Arkisto

    November 2020
    October 2020
    August 2020
    February 2020
    November 2019
    October 2019
    September 2019
    May 2019
    February 2019
    January 2019
    November 2018
    October 2018
    September 2018


​   Laajan turvallisuuden verkosto
Wider Security Network

+358 (0)44 9724669
Siltasaarenkatu 4, 7 krs. 00530 Helsinki
Picture

  • Wise
  • TAPAHTUMAT
  • JULKAISUT
  • Mentorointi
  • Mielipiteitä
    • Kannanotot
    • Blogit
    • Artikkelit
  • Yhteystiedot
  • In English